in , ,

Hjælp jeg har mistet mit pas!

Har du pakket kufferten og er klar til at rejse før du indser, at det vigtigste mangler? Passet er din billet til at krydse landets grænser, og derfor er det selvfølgelig en nødvendighed når du skal ud og rejse. Hvis du har mistet dit pas, og står til at rejse inde for 24 timer, så er der stadig hjælp at hente. Også selvom det er weekend.

Lufthavnens politiafdeling

Hvis du går til kommunen når du har mistet dit pas, vil du få at vide, at der kommer til at gå op til 14 dage, før dit nye pas kommer frem. Står du og skal rejse straks, så kan man ikke vente på denne leveringstid. Heldigvis er der derfor et alternativ.

Der er mulighed for at møde op i politiets afdeling i lufthaven, hvis du skal have fornyet dit pas med det samme. De tre afdelinger som tilbyder fornyelse af pas straks er, politiet ved Kastrup, Billund og Tirstrup lufthavn. Læg mærke til, at åbningstiderne for de tre afdelinger er forskellige. Du kan finde afdelingernes åbningstider på politi.dk.

Det skal du huske:

Det er vigtigt at huske på, at den service, som du kan få hos politiet, skal bruges som en nødløsning. Deres service kan bruges i tilfælde af mistet pas kort før afrejse. Derudover kan de ligeledes hjælpe dig, hvis du ikke har fået fornyet dit pas i god tid. Det pas politiet udsteder er kun et midlertidigt pas, som har en begrænset gyldig tidsperiode. Du skal derfor have lavet et nyt, når du kommer hjem igen.

Det er vigtigt at du medbringer gyldigt ID med billede, dåbsattest og pasfoto. Du udfylder en ansøgningsblanket når du når frem. Har du ikke et pasfoto, kan du få det lavet enten i lufthavnen, eller ved mange af de større togstationer.

Derudover er det vigtigt at have pengene klar i hånden. Politiet tager med udgangspunkt kun imod kontanter. Pris for midlertidigt pas, er den samme, som hvis du får lavet et helt nyt hos kommunen.

Forskellige lande, forskellige regler

Noget andet, som er vigtigt at huske på er, at midlertidige pas ikke er godkendt i alle lande. USA tager f.eks. ikke mod rejsende med et midlertidigt pas. De enkelte landes regler kan du finde på udenrigsministeriets hjemmeside under pas og visum.d

Se også sexlegetøj

Written by enur215

Fly rejse

4 gode rejseråd til en god tur

Udlandstelefoni

Udenlandsdansker: Sådan får du billigere telefoni