in , , ,

Udenlandsdansker: Sådan får du billigere telefoni

Udlandstelefoni

Danskere som har valgt og bosætte sig i udlandet, har tit behov for at holde tæt kontakt med venner og familie hjemme i Danmark. Desværre forholder det sig sådan, at priserne på opkald fra danske telefoner, i rigtig mange tilfælde er langt højere end de takster som man finder hjemme i Danmark. Dette gælder både hvis du vælger at bruge din danske mobiltelefon i udlandet, men ligeledes hvis du benytter lokale fastnettelefoner til opkald hjem til Danmark.

Har du bosat dig i EU, er priserne noget billigere, end hvis du har bosat dig uden for EU. Således vil du kunne modtage opkald på din mobil for under 0,5 kroner pr. minut, samt foretage opkald fra under 2 kroner i minuttet, blot at du opholder dig i EU. Har du i stedet valgt at bosætte dig i Asien, Afrika, Amerika, Australien, eller blot et sted i Europa uden for EU, kan priserne være noget højere. Det er således ikke unormalt at give tæt på 8 kroner i minuttet, hvis du ringer fra eksempelvis Tyrkiet af.

3likehome

Flere teleselskaber er begyndt at køre med udenlandspakker, enten som tilkøb, eller som en fast del af deres abonnementer. Med disse pakker, kan du ringe til almindelig dansk takst, når du bruger din mobil i de lande som denne service understøttes i. Et eksempel på en udlandspakke er fra teleselskabet 3, som betyder at du som 3-kunde kan ringe hjem, skrive SMS’er og bruge data, som var du på et dansk netværk.

Dårlig dækning eller ingen udlandsaftale?

Er du stadig tilhænger af den gode gammeldags fastnettelefon, bor i et område uden god mobildækning, eller har dit teleselskab blot ikke en udlandsaftale med det land som du bor i? Så er der alligevel hjælp at hente, hvis du ønsker at ringe billigt hjem til Danmark.

Bor du nemlig i et hus med stabilt internet, kan du få telefoni via internettet – såkaldt IP-telefoni. Her kan du med fordel vælge et dansk teleselskab, hvorved at du vil få lave opkaldstakster til danske fastnettelefoner og mobiltelefoner. Abonnementerne fra det danske teleselskab Mifon, starter således fra blot 20 kroner om måneden, hvorved du kan ringe til fastnetnumre for blot 7 øre i minuttet – billigere bliver det vist ikke. Det koster næsten det samme som en af de der Sinful kalendere man kan få. Lyden er krystalklar, og du kan bruge enten en trådløs ip telefon, en dedikeret IP-telefon eller sågar din gamle fastnettelefon som tilsluttes en IP-telefoni boks.

Written by enur215

Hjælp jeg har mistet mit pas!

Hotelværelse

Tjek ind på et hotel, hvor der er en god kontinentalseng