in

Det skal du opleve på din første familieferie til Spanien

Drømmer du om sol og strand, spændende kulturer og lækker mad? Så tag familien med til Spanien. Her får I alt lige fra god stemning på gaderne, som er fyldt med venlige mennesker, til smukke strande med brandvarmt sand. I kommer garanteret en masse oplevelser rigere hjem igen. Men er du i tvivl om, hvad I skal besøge først, får du i guiden inspiration jeres rejse.

Hvad skal du se?

Spanien er fyldt et utal af spændende seværdigheder, som alle har en fascinerende og rig historie bag sig. Derfor er der også mange turister, der elsker at besøge disse steder. Køerne kan være lange, og der kan være overfyldt nogle steder. Så det er en god idé at bestille billetterne til de forskellige steder hjemmefra, hvis du vil være helt sikker på at komme lidt længere frem i køen. Meget ofte indgå indgangen til diverse steder også i guidede ture. Booker du guidede ture er det hele også tilrettelagt for dig, så du blot skal følge guiden og tage oplevelsen ind.

Sagrada Familia

Dette ikoniske katedral er nok et af de katedraler, der har været længst tid undervejs. Arkitekten Antoni Gaudí designede dette mesterværk, som satte sin første bygningssten i 1882 og endnu ikke står færdig. Det forventes dog at stå færdig i 2026, men du kan sagtens besøge det alligevel. Du kan besøg katedralen i la Sagrada Familia med en guide og opleve noget af det smukkeste arkitektur med farverige mosaikker, helt unikke former og detaljer, der gemmer på mystiske og symbolske betydninger.

Du eller familien behøver ikke være interesseret i arkitektur for at blive fortryllet af dette fascinerende katedral. Man mærker tydeligt, hvor betydningsfuldt et værk det må have været for Antoni Gaudí, hvilket nok også er én af grundende til, at det nu står på UNESCOs verdensarvsliste.

Alhambra

I Granada, Andalusien i Spanien finder du et af de mest imponerende monumenter, nemlig paladset og fæstningskomplekset Alhambra. Det blev bygget af maurerne helt tilbage i det 13. århundrede og består af en række flotte paladser, smukke haver, moskeer, fyrsteboliger og mange andre bygningsværker, der vælter en bagover, når først man står og beundrer det.

De muslimske herskeres 200 år lange historie vælter ud fra hver en sten. På en gåtur gennem de frodige haver blandt mosaikker, paladser og befæstede murer, der vokser frem fra træerne, mærker man virkelig, hvordan livet måtte have været i denne magtfulde æra, både på godt og ondt. Også dette sted har fået sin plads på UNESCOs verdensarvsliste.

Pradomuseet

Dette er nok et af de største og mest betydningsfulde museer i verden, da det huser en kæmpe samling af spansk og europæisk kunst. Oprindeligt var det kun malerier og skulpturer, men i dag er der også tusindvis af tegninger, tryk, mønter og medaljer samt en masse andre kunstgenstande. Så der skulle nok være rigeligt at kigge på.

Bare for at nævne nogle af de mest berømte personer, der har lagt navn til noget af al den fine kunst, finder du værker af Goya, Velázquez, El Greco og Rembrandt. Så tag jer endelig god tid til at kigge på de forskellige gallerier og kunst, der har mange hundrede år bag sig.

Parque Nacional del Teide

Denne nationalpark på Tenerife for Spaniens højeste bjerg Teide. Bjerget er i virkeligheden en 3.700 meter høj aktiv vulkan, som dog ikke udgør nogen risiko. Sidste gang, den gik i udbrud, var i 1909. Men man mærker den utrolige kraft og energi, der gemmer sig under ens fødder, når man går en tur langs vulkankrateret. Det er et sandt naturvidunder, hvilket gør nationalparken så populær for både vandrere og almindelige turister.

Vandrer du derop med familien får du hele oplevelsen med. Udsigten over Tenerife, den friske bjergluft mod ansigtet og mødet med det rige plante- og dyreliv. Det er dog også muligt at tage en svævebane derop, hvis du hellere vil spare på kræfterne og blot nyde den smukke udsigt.

Hvordan kommer du rundt i Spanien?

Ligesom i Danmark har Spanien et fint og veludviklet system, der gør det nemt at rejse rundt med hele familien til de steder, I gerne vil besøge. Afhængigt af hvor du skal hen, kan du tage toget med det spanske trafiksystem for højhastighedstoge: AVE. På særlige strækninger kan disse toge rejse med en hastighed på 350 km/t, mens du sidder trygt og godt i kabinen mellem store byer som Madrid, Barcelona, Sevilla og Valencia. Denne transportform er især god for jer, der bare må se det hele på én dag. Ellers findes der også almindelige regionaltog og nattog i de mindre byer og landsbyer.

Har I derimod ikke brug for at rejse langt hurtigt, finder du også busser, som er billige og kører til de fleste byer og landsbyer i Spanien. Inden for rimelighedens grænser selvfølgelige. De kører desuden flere gange om dagen. Men gider I ikke at vente på bussen er der også mulighed for at leje en bil, enten på hotellet eller i lufthavnen. Ved I allerede hjemmefra, at I hellere vil hygge med små roadtrips og fællessang i jeres egen lille boble, er det en god idé at leje bilen inden rejsen. Så står den klar til jer, når I ankommer. I Spanien kører de også i højre side ligesom her i Danmark.

Så sørg for at få planlagt rejsen i god tid, især i højsæsonen, hvis du vil sikre dig og din familie den bedste ferie. Book også gerne billetter til de mest populære attraktioner på forhånd eller find en pakkerejse med guide, hvor dette indgår. Med lidt forberedelse er der ingen tvivl om, at familien får svært ved at finde noget negativt ved rejsen, når I befinder jer i Danmark igen. 

Written by enur215

Komplet Guide til Biludlejning på Rejsen: Find det Perfekte Firma til Din Tur